Om oss

--------------

Vanheim beskrivs i nordisk mytologi som Vanernas hemvist och en av de nio världarna.

Den nordiska guden Njord - havets, vädrets, rikedomens, handelns, sjöfartens och fiskets gud, samt far till Frej och Freja - föddes i Vanheim. Det sägs att han ska återvända dit efter Ragnarök och att Vanheim därför inte berörs av de andra världarnas undergång. Vanheim står fast och symboliken är stor då vi som startat Vanheim har spelat tillsammans länge och står stadigt tillsammans i en föränderlig MMO- och IRL-värld.

Vad är Vanheim och varför behövs vi?

Enkelt sammanfattat är vi alla de som inte måste vara bäst, snabbast och vackrast i alla lägen. Vi är dem som söker gemenskap i att ha trevligt tillsammans med goda vänner både i spelvärlden och utanför den. Vårt enda mål är att alla tillsammans skall trivas och att alla är lika värda.

Det vi primärt väljer att göra tillsammans är att spela datorspel och då företrädesvis men inte uteslutande s.k MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game). Det som skiljer oss från många andra är att vi aktivt tar avstånd från allt vad tunnelseende elitism heter. Det är mycket svårare än man tror och kräver ett mer moget tankesätt i en onlinevärld som ofta premierar det motsatta.

I Vanheim är alla deltagare alltid lika mycket värda oavsett hur många digitala drakar man besegrat. Vad det här gör för spelandet rent konkret är att vi alltid anpassar tempo och mål för våra aktiviteter efter de personer som deltar. Spelaren i sin tur förväntas såklart alltid göra sitt bästa för gruppen både spelmekaniskt och trivselmässigt.

Vilka är Vanheim?

Det är VI. Du och alla andra som läst och samtyckt med de mål och värderingar vi beskriver i det här dokumentet.

Grundaren och personerna i administrativa roller i Vanheim är veteraner inom MMORPG med många gemensamma år bakom oss. Vi har spelat i andra communities och spel tillsammans och har alltid trivts med varandra men känt att det är dags att renodla vår filosofier och kanske än viktigare bli bättre på att bibehålla dem.

Varför passar just du in i vår gemenskap?

Du passar in hos oss för att du söker efter en glad och trivsam gemenskap där du känner att du är uppskattad för den du är och där du känner att du kan delta på dina förutsättningar. Det är minst lika viktigt att du känner att ditt eget mål är att få andra att känna sig lika uppskattade.