Rapport från Vanheim stabsmöte 29/9 2016

Det senaste från Vanheims Community
Användarvisningsbild
Malmis
Inlägg: 231
Blev medlem: 02 aug 2016, 08:49
Ort: Stockholm

Rapport från Vanheim stabsmöte 29/9 2016

Inläggav Malmis 03 okt 2016, 13:43

Deltagare
Veilah
Magrov
Malmis

Staben har haft ett möte för att gå igenom några frågor som uppkommit från communityt. Här ser ni våra tankar kring dem.

1. Fundering kring hur rekrytering/invites ska skötas.
Bakgrunden var att en sektion var ute efter möjligheten att bjuda in folk till guildet och ge dem en begränsande rank (ex ej tillgång till guildbank). Sedan då den nya medlemen gör en ordentlig ansökan via forumet så uppgraderas de till ranken medlem in-game.

Stabens svar:
- Upp till varje sektion hur rekrytering sker och inbjudningarna går till. Så länge medlem följer communityts regler och uppför sig så är staben nöjd. Därmed helt ok att göra enligt ovan och ha en specifik rank för gäst-spelare tills de gör en ordentlig ansökan på forumet.


2. Medlemskap i flera guilds.
Funderingar från några håll ang den liberala inställningen till medlemskap i flera guilds.

Stabens svar:
- Vanheim tillåter medlemskap i flera guilds. Det är viktigt för oss att locka trevliga människor till vår gemenskap och att göra det utan att få dem att överge vänner leder till att vi kan marknadsföra oss till en än större skara. En community byggs av vänner med samma intressen och det finns inget skäl till att begränsa genom att sätta upp regelverk.


3. Språk, är icke-svensktalande välkomna?

Stabens svar:
- Vanheim är svenskt community. Medlemmar förväntas prata och förstå svenska. Undantag kan givetvis finnas men tas då från fall till fall.


4. Discord, för icke-medlemmar
Önskemål om att kunna ta in icke-medlemmar på discord för att kunna spela och snacka lite. Men man vill inte ge dem medlems-statusen (i discord).

Stabens svar:
- Inför en gäst-roll i de sektioner som vill ha. Så kan gäster vara med på discord och chatta.
- Då gäst går med i guildet så tar man bort @gäst.
- Hör efter med Magrov om detta är intressant.


Om ni har frågor eller funderingar på ovanstående punkter så är ni välkomna att kontakta någon i staben så förtydligar vi gärna.

/Staben

Återgå till "Nyheter"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst