Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Diskussion om allt, utom spel
Användarvisningsbild
Berrserkr
Inlägg: 65
Blev medlem: 07 aug 2016, 16:53

Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Inläggav Berrserkr 05 sep 2016, 08:21

I begynnelsen så kom någon på att de skulle förse tangentbordet med en CAPS LOCK-tangent, och den har hemsökt oss sedan dess. I det närmaste oanvändbar men den har på något mystiskt sätt alltid varit nedtryckt när man skall skriva något...

Nå, så sprang jag på ett trick där man via registret kunde avaktivera CAPS LOCK-funktionen. Knapptryckningen registreras forfarande av Windows så den gick att använda som PTT-knapp. Sedan hände något. En uppdatering av Ventrilo gjorde så att knappen inte fungerade och i Discord så har det aldrig fungerat så det var bara att överge idén - jag vill gärna använda samma knapp i alla voiceklienter.

Men så häromdagen så stötte jag på ett annat trick. Det visar sig att Windows har stöd för F13-F16 trots att det normalt inte finns fler än 12 funktionstangenter på något tangentbord. Så då binder vi helt enkelt om CAPS LOCK till F13 och använder F13 för PTT. Applåder och visslingar, nu finns det en användning för CAPS LOCK-knappen igen!

http://www.grismar.net/ventrilocapsfix/
Användarvisningsbild
Malmis
Inlägg: 231
Blev medlem: 02 aug 2016, 08:49
Ort: Stockholm

Re: Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Inläggav Malmis 05 sep 2016, 09:11

Bra där! Har alltid undrat över den knappen... :D
Användarvisningsbild
Niliana
Inlägg: 61
Blev medlem: 05 aug 2016, 18:09
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Inläggav Niliana 05 sep 2016, 09:13

Riktigt användbart :D

/P
Användarvisningsbild
Subtractive
Inlägg: 91
Blev medlem: 06 aug 2016, 12:06
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Inläggav Subtractive 05 sep 2016, 10:24

Tack för tipset, äntligen är den knappen användbar för något! :D
Användarvisningsbild
Aalinah
Inlägg: 105
Blev medlem: 10 aug 2016, 18:04
Ort: Västerås
Kontakt:

Re: Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Inläggav Aalinah 07 sep 2016, 10:56

Suveränt tips! Tack :-)
Aalinah - Gunnery Commando , Ayrehnn -Medicine Operative, Aahnoukk - Pyrotech Bounty Hunter, Aleiko - Madness Sorcerer
Användarvisningsbild
Sagizawa
Inlägg: 147
Blev medlem: 05 aug 2016, 18:10
Kontakt:

Re: Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Inläggav Sagizawa 07 sep 2016, 13:26

Tack för tipset. :)
Användarvisningsbild
Aalinah
Inlägg: 105
Blev medlem: 10 aug 2016, 18:04
Ort: Västerås
Kontakt:

Re: Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Inläggav Aalinah 07 sep 2016, 15:07

dum fråga kanske.....men ska man lägga in eget entry?

Sökvägen fattar jag, men det finns inget i mitt register som heter "Scancode map",?
Direkt under Keyboard Layout har jag bara en rad där det står Standard -typ REG_CZ -data (värde har ej angetts

Är det där man ska lägg in det och vad ska det vara för typ?
Aalinah - Gunnery Commando , Ayrehnn -Medicine Operative, Aahnoukk - Pyrotech Bounty Hunter, Aleiko - Madness Sorcerer
Användarvisningsbild
Veila
Site Admin
Inlägg: 224
Blev medlem: 04 aug 2016, 09:13
Ort: Norrlandsskogarna

Re: Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Inläggav Veila 08 sep 2016, 11:55

Omg. Min nya hjälte.

Ska fixas direkt när jag kommer hem. Är arbetsdagen slut snart?
Veilah - Hunter | Veilinator- Priest | Veíla - Death Knight
Användarvisningsbild
Tufu
Inlägg: 131
Blev medlem: 06 aug 2016, 11:51
Ort: Stockholm

Re: Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Inläggav Tufu 08 sep 2016, 13:57

JAG ÄR INTE HELT SÄKER PÅ ATT JAG FÖRSTÅR VAD DU MENAR :lol: ;)
Bild
Användarvisningsbild
Berrserkr
Inlägg: 65
Blev medlem: 07 aug 2016, 16:53

Re: Litet trick för att använda CAPS LOCK för PTT

Inläggav Berrserkr 09 sep 2016, 11:07

Aayela skrev:dum fråga kanske.....men ska man lägga in eget entry?

Sökvägen fattar jag, men det finns inget i mitt register som heter "Scancode map",?
Direkt under Keyboard Layout har jag bara en rad där det står Standard -typ REG_CZ -data (värde har ej angetts

Är det där man ska lägg in det och vad ska det vara för typ?


Jag vet faktiskt inte om registernyckeln finns där från början utan jag använde bara registerfilen som man kan ladda ner. Kikade först så att den inte ser ut att innehålla något elakt, den verkar läggas på ett relativt ofarligt ställe. Men det är mer en okulär besiktning då jag inte är någon expert på Windowsregistret. Efter omstart så fungerar det dock som sagts så jag är nöjd.

Återgå till "Generellt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst

VOIP Kanaler

vanheim, discord

Webshop

vanheim, webshop Handla fina kläder i vår webshop för att höja spelandet till nya nivåer!

Kaffe, te & choklad

rättvist kaffe Som medlem i Vanheim får du 5% rabatt hos RK. Rabattkod >>

Nätverksprodukter

vanheim, webshop* Som medlem i Vanheim får du 15% rabatt hos SHLAB. Rabattkod >>

Senaste inläggen